Zelf artikelen schrijven voor Filmboard

Op Filmboard.nl zijn veel professionals actief op het gebied van film en video. Niet iedereen heeft dezelfde ervaring en kennis, dat maakt interactie tussen vakgenoten juist zo interessant. Zou jij het leuk vinden om jouw kennis en ervaring te delen met de rest van onze community? Wij bieden je een podium om jouw inzichten te delen, met als doel collega’s te informeren, en ook om jezelf in de schijnwerpers te plaatsen. Interesse? Lees dan snel verder voor de mogelijkheden en voorwaarden!

Stuur direct jouw artikel in voor Filmboard.nl en deel jouw expertise met de community!

Waarom een artikel schrijven voor Filmboard.nl?
Op Filmboard.nl vind je een bijzondere community van starters, ervaren professionals en “gepensioneerde” filmmakers die allemaal één passie delen; film. Dat is een ruim begrip natuurlijk, film, video, editing, sound design, audio processing, tot aan de catering toe, het zijn allemaal vakgebieden binnen de sector audiovisuele productie. We hebben in het verleden al een aantal achtergrondartikelen geplaatst, nu willen we onze leden uitdagen hun eigen kennis te delen. Niet alleen kun je zo jouw collega’s informeren of enthousiast maken over jouw favoriete onderwerp, je mag jezelf uiteraard ook promoten. Door jouw ervaringen te delen, of slimme tips & trucs op te sommen, kunnen we samen de kwaliteit van Filmboard.nl naar een hoger niveau tillen. En als je daarmee nieuwe contacten kunt leggen, of een paar leuke opdrachten mee binnen kunt vissen is dat dikke winst voor iedereen!

Onderwerp suggesties

Hier zijn enkele onderwerpen die je wellicht kunnen inspireren:

Tips voor Adobe Premiere Pro om jouw workflow te verbeteren.
Hoe kun je geluid zuiver opnemen in lastige situaties?
De beste hardware om Final Cut Pro soepel te laten draaien.
360 Graden video, is het een gimmick of de toekomst van videoproductie?
Color grading met LUT’s, zo doe je dit!
Liever goed gejat dan slecht bedacht; haal inspiratie uit jouw favoriete films.
De mobile video production oplossing, videoproductie zonder kabels.
10 grootste ergernissen als editor bij een lokale omroep.
Wat doet een “gaffer” eigenlijk? …en andere aparte functies op de set.

Wat is jouw specialisme? Vertel je verhaal en deel kennis via Filmboard.nl!

Voorwaarden voor content op Filmboard.nl

Laten we als eerste stellen dat we niet verwachten dat je direct met professionele artikelen komt, tenzij je een schrijver bent natuurlijk! We streven wel naar kwalitatief goede content zodat de lezer er iets van zal opsteken, en jij goed voor de dag komt. Dit zijn de voorwaarden voor artikelen op Filmboard.nl, en enkele praktische tips:

Kies duidelijke onderwerpen, houd het niet te algemeen.
Controleer jouw artikelen op zinsbouw en grammatica, dat is niet alleen fijn voor de lezer maar ook voor jouw reputatie.
Content tussen 300 woorden en pakweg 1000 woorden heeft de voorkeur, voor complexe onderwerpen kun je content eventueel opdelen.
Het moet unieke content betreffen, inspiratie van andere artikelen mag altijd maar copy / paste van teksten mag niet!
Je mag jouw diensten aanprijzen, maar de kern van het verhaal moet kennisoverdracht zijn, advertenties worden niet gepubliceerd.
Je kunt tot maximaal drie foto’s toevoegen, zorg er voor dat deze rechtenvrij zijn, of dat je een publicatie licentie bezit. Pixabay.com is een goede bron van royalty free foto’s, Google Image Search meestal niet.
Alle aangeleverde content is en blijft jouw auteursrechtelijk eigendom, je geeft ons specifiek publicatierechten voor Filmboard.nl en verder niets.

Kleine lettertjes: De redactie van Filmboard.nl behoudt zich altijd het recht om artikelen niet te publiceren of na publicatie te verwijderen als deze niet voldoen aan onze richtlijnen. We zijn niet verantwoordelijk voor foutieve informatie in content van deze artikelen en/of inbreuk van auteursrechten of onwettige praktijken. Bezoekers kunnen bezwaar maken tegen publicatie van content op basis van een duidelijke onderbouwing.

Wat levert het eigenlijk op?
Long story short; we kunnen je niet betalen voor jouw artikelen op Filmboard.nl. Wees gerust, we gaan hier geen zielige verhalen ophangen over dure hosting en webdesign kosten, we zijn niet op zoek naar liefdadigheid. Filmboard.nl is en blijft een community VOOR en DOOR filmmakers op elk vlak. We hopen dat jij het leuk vindt kennis te delen met de gemeenschap, en dat je zelf kunt genieten van content die andere gebruikers schrijven. Je mag jouw naam / bedrijfsnaam met website link noemen, je mag jezelf ook promoten zolang het inhoudelijk maar interessant blijft. We hopen ook dat je nieuwe connecties maakt waar je in de toekomst wellicht mee kunt samenwerken. Uiteindelijk bepaal jij helemaal zelf wat het voor jou oplevert, we hopen dat je veel plezier zult beleven aan het schrijven van artikelen voor Filmboard.nl!

Waar wacht je nog op? Begin met schrijven en stuur jouw eerste artikel naar Filmboard.nl!