5 Nuttige tips voor Adobe Premiere CC

Adobe Premiere behoort al jarenlang tot de meest populaire video editing software paketten. Het programma heeft standaard al vele features die monteren sneller, beter en effectiever maken. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid verschillende plug-ins te gebruiken waarmee de functionaliteit nog verder wordt vergroot. De overvloed aan mogelijkheden kan overweldigend zijn, met deze vijf tips kun je het beste uit Adobe Premiere halen, waardoor jouw montages nog beter worden.

Tip 1: Pas de standaard instellingen aan in Premiere

Door enkele standaard projectinstellingen aan te passen kun je sneller aan de slag. Het schalen van materiaal naar de projectinstellingen, en het instellen van de standaard lengte van stilstaande beelden sparen zeker tijd. Ga hiervoor naar Edit – Preferences – General en zoek naar Scale Media to Project Size en Default Picture Length. Als je veel verschillende bronnen gebruikt zoals SD en HD media door elkaar, spaar je veel tijd door Scale Media to Project Size in te schakelen. Standaard staat een afbeelding, bijvoorbeeld een foto, op 150 frames, ofwel 5 seconden in de tijdlijn. Als dit niet jouw voorkeur heeft kun je die bij Default Picture Length aanpassen.

filmboard_preferences_premiere_pro

Tip 2: Een snelle voorvertoning

Je kunt de meeste effecten, beeldovergangen en titels al zien in de tijdlijn, maar complexe effecten spelen niet altijd soepel af. Door op “Enter” te drukken worden de effecten berekend waarna je ze in het monitor venster vloeiend kunt bekijken. Dan krijg je snel een goed beeld van jouw productie.

filmboard rendering premiere

Tip 3: Organiseer jouw project met “Bins”

In je projectvenster zie je alle media van het project. Het is niet handig om alle losse videoclips, foto’s en audioclips in één lange lijst te zien. Door mappen aan te maken, ofwel “Bins” kun je een goede onderverdeling maken. Bijvoorbeeld op mediatype, of afzonderlijke scènes in jouw film. Zo raak je het overzicht nooit meer kwijt.

Tip: Beter organiseren in Adobe Premiere Pro met deze 4 Tips

filmboard newbin premiere pro

 

Tip 4: Maak je eigen beeldovergangen

Je kunt kiezen uit vele beeldovergangen om jouw film wat meer uitstraling te geven. Je vindt de overgangen in het tabblad “Effects”. Het is mogelijk om de standaard instellingen van transities aan te passen via het tabblad “Effect Controls”. Denk hierbij aan de lengte van de overgang, de wijze waarop de transitie in beeld komt etc. En als bonus tip: Gebruik niet teveel overgangen!

filmboard effecten premiere pro

Tip 5: Kies het juiste formaat

Als je video’s maakt voor Youtube is het niet altijd nodig om je video in de hoogste kwaliteit te exporteren. Zeker bij uploads naar een website is de beste kwaliteit niet altijd noodzakelijk. Maak dan een lagere kwaliteit versie, bijvoorbeeld 720p in plaats van 4K video, en met mp4 compressie in plaats van studio kwaliteit, Apple ProRes of uncompressed. Daarmee wordt het uploaden een stuk sneller. Bewaar wel een versie in hoge kwaliteit als backup, je kunt daar altijd nog een lagere kwaliteit versie van maken.

filmboard premiere export
Met bovenstaande tips kan jouw workflow effectiever worden. Uiteindelijk wil je bezig zijn met het vertellen van jouw verhaal, en niet met de technische aspecten. Als je een beginner bent op het gebied van montage kun je ook overwegen Premiere Elements aan te schaffen, die biedt de meeste standaard mogelijkheden tegen een scherpe prijs. Dat maakt later overstappen ook eenvoudiger omdat de algemene werkwijze hetzelfde is.

Bekijk hier handige Adobe Premiere Pro CC shorcuts (deel 1) en Adobe Premiere Pro CC shorcuts (deel 2) om sneller te werken.

 

Bewerk je audio- en videobestanden zelfstandig met de Aiseesoft Total video Converter! Ontdek hoe jij – zonder je bestanden te beschadigen je belangrijkste momenten veilig kunt bewerken om vervolgens onbeperkt te genieten van je mooiste belevenissen. Voorkom de vele problemen na bewerken en gebruik de Aiseesoft Total Video Converter! Voor Windows of je Mac! Klik op onderstaande button om naar de Aiseesoft pagina op deze website te gaan

Aiseesoft geheimen

Een reactie plaatsen