3 must-have After Effects plugins en scripts voor elke motion graphics designer

After Effects heeft al ongekend veel features, maar de beste feature is de mogelijkheid externe plugins en scripts te gebruiken. Deze uitbreidingen bieden veel geavanceerde mogelijkheden om jouw producties nog indrukwekkender te maken. Vaak sparen ze veel tijd uit door ingewikkelde effecten mogelijk te maken met slechts één druk op de knop. Hier zijn drie plugins en motion graphics die niet in jouw collectie mogen ontbreken!

1] Ease and Wizz – After Effects script

(Ian Haigh) – Ease and Wizz

Om soepele animaties te maken in After Effects moet je veel tijd besteden in de Graph editor. Daarmee heb je veel meer controle dan met de standaard Bezier curves van een keyframe. Ease and Wizz is een script waarmee complexe animaties met een druk op de knop worden berekend, met elk hun eigen karakter. Als je animaties wilt maken die de aandacht trekken is Ease and Wizz de perfecte oplossing, en jij mag zelf de prijs bepalen!

Filmboard_Ease_and_wizz After Effects

2] Optical Flares – After Effects plugin

(Video Copilot) – Video Copolit – Optical Flares

Lens Flares ontstaan door de inval van licht in de lens van de camera. Hoewel het eigenlijk een “foutje” is, geeft het vaak een mooi effect, bijvoorbeeld wanneer de zon opkomt die een prachtige Lens Flare over het beeld trekt. Als je net als J.J. Abrams (Star Trek, Star Wars) gek bent van Lens Flares is Optical Flares de ideale plugin voor jou. Je kunt naar hartenlust lichtbronnen plaatsen, het zijn dynamische spotlights die ook rekening houden met de randen van het beeld. Met een instapprijs van $125,- is het een must-have voor de serieuze effects editor, en Lens Flare fetisjisten.

Filmboard_Optical_flares After Effects

3] Motion2 – After Effects script

(Mt. Mograph) – Motion2

Complexe animaties maken kost veel tijd en moeite. Motion2 is een plugin die veel herhalende handelingen automatiseert en je veel meer controle geeft over keyframing van effecten en objecten. Motion2 gaat weer een stap verder als zijn voorganger en voegt ruim twintig nieuwe tools toe aan het toch al indrukwekkende aanbod van de eerste versie. Ook worden de Color Rig, Vignette, Sort en Pin+ functies geïntroduceerd waarmee deze plugin nog veelzijdiger is geworden. Voor $35,- is dit de investering meer dan waard.

Filmboard_motion2 After Effects

Wat is jouw favoriete plugin? Welk script is onmisbaar in jouw collectie? Deel jouw ervaring met onze community!

 

Een reactie plaatsen